karten 2016 4

Karten met MARWEEwerkt 28 september 2016

Vanwege het 5 jarig bestaan van MARWEEwerkt werd er weer buiten gekart, Circuit park Berghem werd weer (voor de 3e keer) aangedaan.

Na iedereen aangeschreven te hebben die de afgelopen 5 jaar voor MARWEEwerkt had gewerkt bleven er uiteindelijk weinig over die daadwerkelijk konden komen jammer genoeg… er werden dit keer 2 teams ingezet, team MARWEEwerkt OLD en team MARWEEwerkt Young.

Voor team Young waren dat Dave die bij Renault Nederland werkt en Maarten die bij Willems Caravans werkt, voor team Old werden good old Folkert van Heerema Fabrication, Olav van Mapper lithography en ondertekende ingeschreven, nog voor de race was team Old al in het nadeel doordat er meer rijderwissels moesten gebeuren maar ala.

Dit jaar was er ook een eigen soigneur en fotograaf aanwezig, Wim begeleide ons team op een vaderlijke rustige en overwogen manier, bedankt Wim voor de foto’s en ondersteuning.

Het was echt prachtig nazomer weer, na en tijdens de rijdersbriefing werd er wat eten naar binnen gewerkt doordat de aankomst een beetje erg was verlaat door fileleed…  de training begon, een kwartiertje tijd om goede tijd neer te zetten,  er deden 41! teams mee, team Old zette redelijk netjes de 21e tijd neer en team Young de 30e tijd.

Tijd om te racen! Marcel nam de start voor zijn rekening bij team Old, Maarten voor team Young, na een goed start stootte Marcel door naar de 14e plaats! om daarna bij de eerste rijderswissel terug te zakken naar de 34e plaats, balen, balen maar om ieder een deel te laten racen hadden we een kwartier racetijd afgesproken, team Young deed het uiteraard makkelijker en slimmer door de helft aan rijderswissels, Dave zette in de race uiteindelijk een 22 snelste tijd neer van 1.04.147 (tegen 1.07.548 in training) en ze eindigden verdienstelijk op een mooie 15e plek totaal op maar 8 rondjes van de winnaar.  Wat Olav (voor het eerst buiten karten en op dit circuit) en Hot Rod Folkert ook probeerden, de laatste nog op een lelijke manier van de baan afgeketst door een of ander boer waardoor onze kart een stuk minder strak van ging rijden, meer dan een 32e eindplek op 16 ronden van de winnaar zat er niet in, snelste 23e rondetijd van 1.04.207 (tegen 1.06.361 in training).

Heerlijk geraced van 19.30 tot ruim 21.30, behoorlijk afgemat kwamen we van de baan, iedereen bedankt voor hun inzet en gezelligheid, ondertekende voelde zich niet helemaal top maar kwam deze avond op adrenaline goed door, misschien volgend jaar toch weer karten???

 

Met sportieve groet, 

Marcel Weening

MARWEEwerkt