In eerste helft 2017 meer caravans en campers verkocht...

Geplaatst op: 12 juli 2017, in: Technisch nieuws

Het is vakantietijd... 

Bij Jaguar Land Rover 5000 nieuwe banen in Verenigd Koninkrijk…

Geplaatst op: 19 juni 2017, in: Technisch nieuws

Jaguar Land Rover maakt plannen om 5000 extra arbeidsplaatsen te creëren. Het zou vooral gaan om werk voor ingenieurs en ander technisch personeel.

Peregrino II jacket to be constructed by Heerema...

Geplaatst op: 17 mei 2017, in: Technisch nieuws

South Atlantic Holding B.V. has awarded the procurement and construction contract for the Peregrino II jacket to Heerema Fabrication Group.

Akkoord overname Vanderlande door Europese Commissie...

Geplaatst op: 08 mei 2017, in: Technisch nieuws

Van de Europese Commissie mag Toyota Industries het Brabantse industriebedrijf Vanderlande Industries overnemen. De commissie laat maandag weten geen concurrentieproblemen te zien in de overname, aangezien de activiteiten van beide bedrijven elkaar maar beperkt overlappen

Repsol ontdekt in Alaska grootste olieveld in dertig jaar...

Geplaatst op: 10 maart 2017, in: Technisch nieuws

Het Spaanse olieconcern Repsol heeft in het noordelijke deel van Alaska een groot olieveld ontdekt, dat 1,2 miljard vaten (van 159 liter) aan winbare olie zou bevatten. Het gaat daarmee om het grootste olieveld dat is ontdekt op het Amerikaanse vasteland in dertig jaar.

DAF verkoopt in Europa recordaantal trucks…

Geplaatst op: 06 februari 2017, in: Technisch nieuws

DAF Trucks heeft in 2016 een recordaantal zware vrachtauto's verkocht in Europa. Dat maakt het bedrijf maandag bekend. In totaal ging het 46.700 trucks van 16 ton of meer, 19 procent meer dan in 2015.

Tata Steel heeft als enige de bedrijfsschool opengehouden en profiteert daar nu van...

Geplaatst op: 23 januari 2017, in: Technisch nieuws

Er was eens een Philips-bedrijfsschool (1929-1989). En er was eens een Shell Pernis bedrijfsschool (1943-2000). Besloten werd deze scholen te sluiten. Ze pasten niet meer bij de kernactiviteiten. En onderwijs werd primair als overheidstaak gezien.

Singapore krijgt polder naar ontwerp van Royal HaskoningDHV

Geplaatst op: 12 december 2016, in: Technisch nieuws

Singapore krijgt een polder naar Nederlands ontwerp, de polder wordt aangelegd via de aanpak die in Nederland al vier eeuwen wordt gebruikt.

Nederland gaat met België marineschepen voor miljarden aanschaffen

Geplaatst op: 15 november 2016, in: Technisch nieuws

Nederland en België gaan samen voor 4 miljard euro 4 fregatten en 12 mijnenjagers aanschaffen. De defensieministers ondertekenen eind deze maand afspraken hierover, melden Belgische media maandag. Zij baseren zich op bronnen bij Defensie in Brussel.