Recordomzet voor Paccar, moederbedrijf van DAF…

Geplaatst op: 31 januari 2018, in: Technisch nieuws

Het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenbouwer DAF, Paccar, heeft vorig jaar een recordomzet gedraaid.  Het concern boekte voor het 79e jaar op rij een nettowinst. Paccar profiteerde onder meer van de sterke truckmarkt in Europa.

Nedschroef gaat “HALO” beschermingssysteem cockpit leveren voor Formule 1-wagens…

Geplaatst op: 15 januari 2018, in: Technisch nieuws

Een dochteronderneming van het Nederlandse bedrijf Nedschroef mag het nieuwe cockpitbeschermingssysteem voor auto's van de Formule 1 gaan leveren.

Deense windmolenmaker opent in Vlissingen productielocatie...

Geplaatst op: 28 november 2017, in: Technisch nieuws

Vestas, de Deense windmolenmaker gaat een productielocatie openen bij de haven van Vlissingen. Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met de Kloosterboer Groep voor het gebruik van 20 hectare grond waarop het bedrijf uiteindelijk de prefabricatie van windmolens gaat organiseren.

Toyota Motorsport gaat samenwerking aan met Chemiebedrijf DSM...

Geplaatst op: 07 november 2017, in: Technisch nieuws

Toyota Motorsport is een technologische samenwerking aangegaan met DSM, het Nederlandse chemiebedrijf wordt daarmee voorkeursaanbieder van materialen en producten voor de sporttak van Toyota.

Pon versterkt met volledige overname RH Marine BV maritieme tak...

Geplaatst op: 11 september 2017, in: Technisch nieuws

Pon Holdings heeft zijn maritieme tak flink versterkt met het familiebedrijf en wordt volledig eigenaar van RH Marine BV. 

Opslag onderdelen Europese JSF's komt in Woensdrecht...

Geplaatst op: 17 augustus 2017, in: Technisch nieuws

De centrale opslagplaats van de reservedelen van alle Europese Joint Strike Fighters (F-35's) komt op het Logistiek Centrum in Woensdrecht. Vanaf 2020 worden hier de reservedelen van ruim vierhonderd gevechtsvliegtuigen opgeslagen en verzonden.

In eerste helft 2017 meer caravans en campers verkocht...

Geplaatst op: 12 juli 2017, in: Technisch nieuws

Het is vakantietijd... 

Bij Jaguar Land Rover 5000 nieuwe banen in Verenigd Koninkrijk…

Geplaatst op: 19 juni 2017, in: Technisch nieuws

Jaguar Land Rover maakt plannen om 5000 extra arbeidsplaatsen te creëren. Het zou vooral gaan om werk voor ingenieurs en ander technisch personeel.

Peregrino II jacket to be constructed by Heerema...

Geplaatst op: 17 mei 2017, in: Technisch nieuws

South Atlantic Holding B.V. has awarded the procurement and construction contract for the Peregrino II jacket to Heerema Fabrication Group.

Akkoord overname Vanderlande door Europese Commissie...

Geplaatst op: 08 mei 2017, in: Technisch nieuws

Van de Europese Commissie mag Toyota Industries het Brabantse industriebedrijf Vanderlande Industries overnemen. De commissie laat maandag weten geen concurrentieproblemen te zien in de overname, aangezien de activiteiten van beide bedrijven elkaar maar beperkt overlappen