Geplaatst op: 01 juni 2017, in: MARWEEwerkt nieuws

Iedere week draagt cabaretier Pieter Derks (en ooit slimste mens) een column voor op Radio 1. Met zijn column van deze week gaat hij nu viraal: de video is op Facebook 1.5.000.000 keer bekeken en heeft 22.000 likes en is meer dan 31.000 keer gedeeld. Waarom deze column zo populair is? Kijk en luister zelf eerst maar even.

Derks windt zich op over de arbeidsmarkt en het opleidingsniveau van de Nederlanders. Hoe meer diploma's hoe beter, lijken we te denken, maar hij is bang dat straks niemand meer een kraan kan repareren of een gebroken been kan gipsen. We hebben te veel managers en te weinig mensen die werk uitvoeren. Om te voorkomen dat we straks evolueren naar mensen met gigantische hersens en kleine, hulpeloze handjes, moeten we weer dingen gaan doen en maken.

De aanleiding

De aanleiding van Derks voor deze column is een bericht van het UWV van gisteren over dat we in Nederland vakmensen te kort komen. Uit de arbeidsmarktprognose voor het komende jaar blijkt dat er een flink tekort is aan timmermannen, loodgieters en verpleegkundigen.

Op Facebook is natuurlijk een lange discussie ontstaan van mensen die het hier vooral niet mee eens zijn, maar mensen, realiseer je wel dat deze man cabaretier is. Hij is goed in iets maken, namelijk grapjes.

Redactie: maar hij heeft wel een punt!

Bron
Dutchcowboys