Royal HaskoningDHV verdubbelt in 2015 winst

Geplaatst op: 14 maart 2016, in: MARWEEwerkt nieuws

Het Amersfoortse ingenieursbedrijf Royal HaskoningDHV heeft in 2015 de nettowinst bijna verdubbeld, van 6,3 miljoen naar 11,8 miljoen euro, ze profiteerde onder meer van de beterende marktomstandigheden in eigen land.

Miljoenen besparing voor auto-industrie dankzij Twentse software

Geplaatst op: 29 februari 2016, in: MARWEEwerkt nieuws

Deze week vindt de officiële lancering plaats van een startup van de Universiteit Twente, van  softwareproduct TriboForm Engineering,. Volvo, Mercedes-Benz en Skoda als Launching customers ontwikkelen onderdelen zoals motorkappen en autodeuren met de simulatiemethode van de snelgroeiende startup uit Enschede. Jan Harmen Wiebenga, directeur en oprichter spreekt van een droom. "Als we die auto's op de weg zien, realiseren we dat wij daaraan meewerkten. Dat maakt ons natuurlijk enorm trots."

Even ontspannen, nieuws met een glimlach... (1/2016)

Geplaatst op: 22 februari 2016, in: MARWEEwerkt nieuws

Nu officieel nieuwe eigenaar van Circuit Zandvoort, (Prins) Bernhard...

Sterke herstelrally op Europese beurzen

Geplaatst op: 15 februari 2016, in: Technisch nieuws

De Europese aandelenbeurzen zijn met forse winsten het weekeinde ingegaan. De handel liet daarmee een sterke herstelrally zien na de flinke koersdalingen van de afgelopen tijd.

Nieuwe medewerker en opdrachtgever...

Geplaatst op: 05 februari 2016, in: MARWEEwerkt nieuws

Vandaag mogen we onze (her)nieuw(d)e medewerker Rene van der Wees weer welkom heten, hij is gestart als Magazijn Medewerker bij onze nieuwe opdrachtgever MH Hydraulics te Spijkenisse.

Leverancier waterzuiveringssystemen uit Nederland wordt actief in Iran

Geplaatst op: 26 januari 2016, in: Technisch nieuws

Leverancier waterzuiveringssystemen uit Nederland wordt actief in Iran 

Franse wapenindustrie had een goed jaar

Geplaatst op: 18 januari 2016, in: Technisch nieuws

De Franse wapenindustrie heeft vorig jaar bijna twee keer zoveel als in 2014 aan definitieve orders binnengesleept voor een totaal van 16 miljard euro.

Nieuwe opdrachtgever...

Geplaatst op: 05 januari 2016, in: MARWEEwerkt nieuws

Deze week mogen we onze nieuwe opdrachtgever Elmar / Tebumo B.V. te Gorinchem welkom heten, door middel van onze werving & selectie procedure is per 4 januari 2016 onze kandidaat Geert-Jan gestart als Bedrijfsleider bij Elmar/Tebumo. Tebumo is onderdeel van de Elmar Groep.

Zoetermeers bedrijf LG Sonic pakt blauwalg milieuvriendelijk aan

Geplaatst op: 21 december 2015, in: Technisch nieuws

In vele landen over de hele wereld pakt LG Sonic uit Zoetermeer het algenprobleem met een milieuvriendelijk systeem in water aan. Het resultaat is verbluffend. Wethouder Robin Paalvast hoorde van de innovatieve oplossing en ontdekte, dat de uitvinder in Zoetermeer is gehuisvest.

Een fikse order voor VDL elektrische bussen

Geplaatst op: 17 december 2015, in: Technisch nieuws

Het regionaal openbaar vervoer in en rond de eigen thuisstad Eindhoven van de Brabantse industriegroep VDL gaf de order om veertig elektrische bussen te leveren.