Akkoord overname Vanderlande door Europese Commissie...

Geplaatst op: 08 mei 2017, in: Technisch nieuws

Van de Europese Commissie mag Toyota Industries het Brabantse industriebedrijf Vanderlande Industries overnemen. De commissie laat maandag weten geen concurrentieproblemen te zien in de overname, aangezien de activiteiten van beide bedrijven elkaar maar beperkt overlappen

'Terberg heeft geen toekomst zonder innovatie', van dorpssmid tot industriereus…

Geplaatst op: 18 april 2017, in: MARWEEwerkt nieuws

Terberg Group begon 148 jaar geleden met een smederij in het Utrechtse Benschop. Inmiddels staat er een internationaal industriebedrijf met 2.500 werknemers en een omzet van 825 miljoen euro (2016).

Maarten Luther meest verkochte Playmobil-poppetje ooit...

Geplaatst op: 05 april 2017, in: MARWEEwerkt nieuws

Nieuws met een glimlach...

Havendienstverlener HES bouwt op Maasvlakte nieuwe tankterminal...

Geplaatst op: 21 maart 2017, in: MARWEEwerkt nieuws

Havendienstverlener HES International bouwt een nieuwe tankterminal aan de Mississippihaven op de Maasvlakte voor olieproducten en biobrandstoffen. 

Repsol ontdekt in Alaska grootste olieveld in dertig jaar...

Geplaatst op: 10 maart 2017, in: Technisch nieuws

Het Spaanse olieconcern Repsol heeft in het noordelijke deel van Alaska een groot olieveld ontdekt, dat 1,2 miljard vaten (van 159 liter) aan winbare olie zou bevatten. Het gaat daarmee om het grootste olieveld dat is ontdekt op het Amerikaanse vasteland in dertig jaar.

DEME laat door IHC grootste snijkopzuiger bouwen…

Geplaatst op: 01 maart 2017, in: MARWEEwerkt nieuws

DEME en Koninklijke IHC laten op 1 maart weten met elkaar in zee te gaan voor de bouw van 's werelds grootste snijkopzuiger, die bovendien gaat varen op vloeibaar aardgas (LNG).

Kooiman Marine Group voorziet Group De Cloedt van een sleephopperzuiger...

Geplaatst op: 20 februari 2017, in: MARWEEwerkt nieuws

Group De Cloedt wil haar droge lading schip DC Eems ombouwen naar een sleephopperzuiger. Kooiman Marine Group in Zwijndrecht heeft de opdracht voor dit project ontvangen.

DAF verkoopt in Europa recordaantal trucks…

Geplaatst op: 06 februari 2017, in: Technisch nieuws

DAF Trucks heeft in 2016 een recordaantal zware vrachtauto's verkocht in Europa. Dat maakt het bedrijf maandag bekend. In totaal ging het 46.700 trucks van 16 ton of meer, 19 procent meer dan in 2015.

Tata Steel heeft als enige de bedrijfsschool opengehouden en profiteert daar nu van...

Geplaatst op: 23 januari 2017, in: Technisch nieuws

Er was eens een Philips-bedrijfsschool (1929-1989). En er was eens een Shell Pernis bedrijfsschool (1943-2000). Besloten werd deze scholen te sluiten. Ze pasten niet meer bij de kernactiviteiten. En onderwijs werd primair als overheidstaak gezien.