Geplaatst op: 29 december 2017, in: MARWEEwerkt nieuws

Door de groeiende economie neemt de krapte op de arbeidsmarkt elke maand toe, daardoor zijn verschillende functies vaker moeilijk te vervullen.

Dat meldt NOS vrijdag op basis van een interview met Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie van het UWV. In verschillende sectoren, zoals de bouw, zorg, ICT en techniek, is al sprake van personeelstekort.

Witjes verwacht dat er rond de zomer "algemene krapte" op de arbeidsmarkt is. "De verhouding tussen het aantal werkzoekenden en het aantal vacatures is dan zodanig dat je kan spreken van een krappe arbeidsmarkt. Werkgevers zullen dan steeds vaker creatieve oplossingen moeten bedenken om nog aan personeel te komen."

Breder kijken

Het betekent niet dat iedereen makkelijker een baan vindt door de algemene krapte op de arbeidsmarkt. "Je hebt een aantal beroepen waarvan mensen zullen zien dat er nog steeds veel concurrentie is op de arbeidsmarkt, zoals administratief medewerker of maatschappelijk medewerker", aldus Witjes.

De werkloosheid is sinds 2014 fors gedaald, van 700.000 werklozen naar 400.000 werklozen. Witjes denkt dat dit aantal verder afneemt, waardoor nog meer kansen op de arbeidsmarkt liggen. Hij adviseert werkzoekenden dan ook breder te kijken qua functies.

Bron
nu zakelijk