Geplaatst op: 27 juni 2018, in: MARWEEwerkt nieuws

NK scootmobiel, op 2 wielen door de Tarzanbocht…

Op Circuit Zandvoort is vandaag het NK Scootmobiel. 12 teams van 6 75-plussers uit verschillende regio’s strijden om de titel. De 87-jarige Ger van der Krogt uit Ede is er klaar voor: 'Ik ga voor de eerste plaats.'

De race is georganiseerd door Stichting Gouden Dagen om de eenzaamheid onder ouderen onder de aandacht te brengen.

Het startschot wordt gegeven door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens de race dienen 5 obstakels te worden overkomen. Denk aan zigzaggen langs pionnen, over drempels karren en rondom pionnen cirkelen. 

'Ik ga winnen!'                                            

Ger van der Krogt is om 7.30 uur uit Ede vertrokken met een bus vol fans richting Zandvoort. Namens buurthuis De Meerpaal Ede doet hij mee aan het Nederlands Kampioenschap Scootmobiel op het racecircuit Zandvoort. 

Zijn eigen scootmobiel kan hij thuislaten, want alle deelnemers krijgen dezelfde scootmobiel voor de race. Er staan er 72 klaar. Ger heeft niet geoefend, omdat hij toch niet weet hoe de race eruitziet. Hij vertrouwt op zijn ervaring: 'Ik ben er handig mee.' 

De beroemde Tarzanbocht op het circuit neemt hij op 2 wielen: 'Ik ga winnen!', zei hij vol overtuiging tegen radiopresentator Nieke Hoitink vlak voordat hij in de bus naar Zandvoort.

 

NOTE (redactie): NK Scootmobiel volgend jaar aangepast na gebroken heup deelnemer https://www.nu.nl/algemeen/5337026/nk-scootmobiel-volgend-jaar-aangepast-gebroken-heup-deelnemer.html ;)

Bron
Circuit Zandvoort