Geplaatst op: 19 juni 2017, in: Technisch nieuws

Jaguar Land Rover maakt plannen om 5000 extra arbeidsplaatsen te creëren. Het zou vooral gaan om werk voor ingenieurs en ander technisch personeel.

Dat meldt de Britse krant The Sunday Telegraph. De plannen worden volgens de krant pas komende week officieel bekendgemaakt.

De extra arbeidsplaatsen zijn volgens de krant een flinke steun in de rug voor de Britse economie, net voor het vertrek uit de Europese Unie. De werkgelegenheid in de automotive-sector in het Verenigd Koninkrijk zou door de plannen met 15 procent stijgen naar 42.000 arbeidsplaatsen.

Tekort

Vanwege een tekort aan ingenieurs in het Verenigd Koninkrijk, wordt er ook buiten de landsgrenzen naar geschikt personeel gezocht. Na de Brexit wordt het waarschijnlijk moeilijker voor buitenlands personeel om in het Verenigd Koninkrijk aan het werk te gaan.

Jaguar Land Rover behoort tot de grootste exporterende bedrijven van het Verenigd Koninkrijk. Dat de autobouwer ook met de Brexit voor de boeg zo'n grote investering aandurft, is volgens de zondagskrant een welkome impuls voor de Britse economie.

Recordverkopen

De Britse autofabrikant bracht in het afgelopen boekjaar dat eind maart werd afgesloten een recordaantal van ruim 604.000 auto's aan de man. Met name in China en de Verenigde Staten zit de vraag naar de Britse luxebolides sterk in de lift. De omzet ging met bijna een tiende omhoog naar omgerekend ruim 28 miljard euro.

De auto's die Jaguar Land Rover in het buitenland verkoopt, worden nog altijd grotendeels op Britse bodem gemaakt. Ook op het gebied van onderzoek en ontwikkeling wil het bedrijf het leeuwendeel van het werk in eigen land blijven doen.

De autobouwer heeft in het Verenigd Koninkrijk rond de 40.000 mensen op de loonlijst staan.

Werving

Hippe Gorillaz moeten Jaguar Land Rover aan meer technisch talent helpen

Om de komende 12 maanden maar liefst 5.000 nieuwe mensen te vinden, heeft autofabrikant Jaguar Land Rover de hulp ingeschakeld van de Gorillaz.

https://www.werf-en.nl/jaguar-en-gorillaz-zoeken-nieuw-talent/ 

 

 

Bron
nu zakelijk